Случайните хора в случайна България

1573
Случайните хора в случайна България

"Заради безотговорни изказвания и безотговорни действия на случайни хора - некомпетентни чиновници, назначени безотговорно на високи позиции, с гняв се обръщат назад представители на професионалните гилдии на археолози, кинаджии, дипломати, художници, юристи, лекари, преподаватели", се казва в коментар на Дойче веле.

Техният гняв е споделен или сподавен, изречен или премълчан, нарастващ или безсилен, но автентичен... С неговия тътен си отива една година на пропуснати равносметки; година на пропуснати шансове, на безсмислено разпиляна енергия и на спечелено усещане за безизходност.

Само Той може да критикува!


Регистрираме го в увеличаващите се групи за “защита и отбрана” във виртуалния свят, в стремглавия разпад на социалните мрежи, в броя на фалиращите предприятия и в размера на фалиралите надежди на хората от средното поколение.

Няма документални следи за този процес в средите на масовата българска журналистика. Страниците на тиражните медии напомнят на официозите в Готъм - единствената разрешена критика може да дойде от премиера, ако го ядоса някой бъбрив министър, както направи това Симеон Дянков.

Не, това не е Оруел!

За разлика от останалите професионални гилдии, които групово - в случая с археолозите, или поединично - като Слави Минеков, реагираха на различни по естеството си посегателства срещу тях, журналистите само регистрираха, без да се ангажират с позиция по последното висше назначение в администрацията - това на съдия Петкова, “осъдена” от Международния съд за правата на човека в Страсбург за неглижиране на обществения интерес по дело срещу двама журналисти, която бе избрана за заместник -министър на правосъдието.

Прилича ли на Оруел? Всъщност не: това е просто още едно доказателство за увеличаващият се брой на случайни хора, които ръководят държава случайно попаднала в Европейския съюз.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Vic
# 0
14:01 | 2 January 2012
Ха-ха-ха Силно едностранчива статия разочароваща от Дойче веле в защита на "споделен" гняв, най-вече за права и пари от нереформирани сектори и гилдии. А за гнева на обществото от това че тези гилдии са безконтролни и се ползват от привилегии в кризата май-няма чуваемост??? За кого да жалим? За кинаджиите, които в кризата с повече пари от данъкоплатците снимат, без повечето от филмите да се гледат и да си покриват разходите? Или за лекарите? - между тях има отлични професионалисти, но има и търгаши уредили се с по 20-50 хиляди лева заплати, корумпирани и некадърници, но съсловието им не иска промени за повече ефективност и за по-добро качество на лечението и грижа към пациентите. Или за гнева на пишман дипломатите агенти ли да жалим? Интересно дали в Германия има дипломати - агенти на ЩАЗИ?
Поп
# 1
11:12 | 31 December 2011
Какво искате,не случайни???Бивши ченгета от 6 то,комунистически издънки на членовете на ЦК и на цялата партийна и икономическа номенклатура?????? Смърди,много смърди!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg