S&P 500 в цифри през 2011-та година

758
S&P 500 в цифри през 2011-та година

Днес е първата работна сесия за щатските индекси. За инвеститорите заложили на ръст за щатските водещи индекси през първите пет борсови сесии на новата година, период отличаващ се традиционно с повишение, има добри новини.

А те са, че индексите се повишиха с между 1.8 и 2% в първия час след началото на борсовата сесия. Ето и малко статистика за широкия S&P 500 за изтеклата вече 2011-та година.

През годината е регистрирано най-малкото изменение на индекса за последните петдесет години, с ръст за показателя от едва 0.003%.

Най-високото си ниво индексът регистрира на 2 май при 1 370.58 пункта, което би било повишение от 9% от настоящите нива, ако бъде тествано.

Най-ниската стойност на показателя бе регистрирана на 4 октомври при 1 074.77 пункта, което би било понижение от 14.5% от настоящите му нива.

Най-лошият ден за индекса през годината бе 8 август, когато той загуби 6.66% от стойността си, или дяволското число от трите шестици.

Най-добрият ден за индекса бе следващия този на най-лошото му представяне за годината – 9-ти август. Тогава той се повиши с 4.74%.

През изминалата година е имало 138 дни на повишение, със средно повишение от 0.96%. Изминалата година се е отличавала с общо 114 губещи сесии със средна загуба от 1.14%.

Октомври е бил най-добрият месец за широкия индикатор, когато той се е повишил с 10.8%. Доброто представяне се е предопределило от факта, че септември е бил най-лошият месец със загуба от 7.2%.

Автор: Теодор Минчев

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg