Спад на Уолстрийт в последния час на сесията

859
Спад на Уолстрийт в последния час на сесията

Американските акции се движеха позитивно през цялата сесията в сряда, но отбелязаха спад накрая, след като анализаторът Дик Боув понижи рейтинга на банката Wells Fargo и заличи оптимизма от добрите корпоративни отчети на Morgan Stanley и Yahoo! Inc. Във фокуса на инвеститорите бяха банковите акции, които изненадаха анализаторите с резултатите си за тримесечието.

Акциите на Morgan Stanley се повишиха с 4.81% до 34.11 долара, след като от банката отчетоха печалба от 757 млн. долара за третата четвърт в сравнение с загубата от 159 млн. за аналогичния период миналата година.

Индексът Dow Jones Industrial Average падна с 92.12 пункта в края на сесията, или 0.9%, до 9949.36. Широкият измерител на пазара S&P500 загуби 9.66 пункта, или 0.9%, до 1081.40. Технологичният индекс Nasdaq Composite се понижи с 12.74 пункта, или 0.59%, до 2150.73 пункта.

Книжата на Wells Fargo загубиха 5.1% до 28.90 долара, след като в началото на сесията отчетоха повишение с 2.2%. Анализаторът Дик Боув от Rochdale Securities свали рейтинга на компанията на „продай" като заяви, че печалбата за третото тримесечие е по-скоро в следствие на увеличени такси за ипотечни кредити, отколкото от подобрени условия на бизнес. Притесненията на анализатора са свързани с загубите по кредитите на банката, след като резервите за покриване на просрочени кредити са нараснали с 1 млрд. долара до 24.5 млрд. долара. По-рано банката обяви печалба за тримесечието от 3.2 млрд. долара общо, което е ръст от 98% спрямо миналата година, като печалбата на акция е 0.56 долара или с 14% по-висока от същия период миналата година.

Технологичните акции получиха подкрепа от силните финансови резултати на SanDisc, чиито акции скочиха с 9.71% до 23.57 долара. Печалбата на компанията надмина очакванията на анализаторите, след като те прогнозираха 0.26 долара, а отчетената цифра беше 0.75 долара на акция в сравнение с 0.59 долара миналата година. Така SanDisk представи ръст на печалбата с 27%.

Китай обяви няколко макроикономически показатели вчера, които показаха ускорено развитие на икономиката. БВП за третата четвърт е нараснал с 8.9%, което е подобрение от 7.9% през второто тримесечие. Индустриалното производство регистрира ръст от 13.3% за септември, а от началото на годината досега ръста е от 8.7%.

Петролните фючърси се повишиха до 81.14 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Златото достигна до 1061.520 долара за тройунция.

 

Евроро се повиши спрямо долара и достигна границата от 1.50 за пръв път от август 2008 г. Така важната психологическа бариера беше премината, което е вероятно да създаде притеснения на европейските фирми износителки.

Изготвил: Константин Сираков, инвестиционен консултант. Global Markets Ltd.

Използвани са публично достъпни източници на информация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg