Суровините отново възобновяват възхода си?

808
Суровините отново възобновяват възхода си?

Ноември бе изключително волатилен за цените на основните суровини търгувани на стоковите пазари. На този етап обаче, е възможно корекцията да е приключила, коментират от изданието CNNmoney.com.

След като стартираха изключително силно в началото на ноември, последните седмици на месеца бяха негативни за суровините.

Декември може да е първият сигнал за празнично повишение за суровините, след като повечето сектори регистрираха ръст в първия ден от месеца.

Цената на петрола регистрира ръст от над 3% до ниво от 86.75 долара за барел сряда, докато среброто и платината добавиха по над 1% към стойността си.

Хранителните и потребителски суровини бяха сред основните регистрирали ръст. Цената на пшеницата добави 7.2%, а соята поскъпна с около 3%.

Памукът поскъпна с 1.2%, което се възприе от голяма част от пазарните участници като сигнал за край на негативния тренд.

Поскъпването на суровината внасяше сериозни притеснения сред потребителите, защото тя се изразяваше в очаквания за по-скъпи дрехи. Някои анализатори прогнозират, че възходящият тренд при нея може да се поднови.

Много анализатори изразяват мнение, че суровините е възможно да поскъпват през настоящия месец, както и през първото тримесечие на следващата година, като в тази категория включват, зърнените култури, какаото и захарта, чието търсене е изключително силно на развиващите се пазари.

Петролът и соята се сочат като някои от най-потенциалните стоки на следващата година. Има прогнози за петрол от 95 долара през първото тримесечие на следващата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg