Технологични прогнози за 2012-та

2686
Технологични прогнози за 2012-та

Прогнозирането е трудна работа и още по-трудна такава, когато се отнася за бързоразвиващия се технологичен сектор. Ето обаче някои прогнози за това какво ще се случва през следващата година, според финансовото издание Business Insider.

1. Google ще пусне таблет за 200 долара

Компанията Amazon сериозно промени правилата на играта на пазара на таблетите с пускането на евтин такъв за 200 долара. Съгласно първите данни той се продава изключително добре и е първия сериозен конкурент на Apple.

На фона на излючителните позиции на платформата Android на пазара на смартфони, напълно е очаквано и естествено да се пусне на пазара и таблет с тази операционна система.

2. Facebook ще расте по-бързо от очакванията и ще достигне 1 млрд. потребителя по света

Компанията вече разполага с 800 млн. потребителя и може да се очаква продължаване на ръста на потребителската база и достигане на психологическата граница от 1 млрд. броя. Все още обаче има значителен потенциал за ръст на пазари от Югоизточна Азия, Индия и Бразилия.

3. Twitter ще се превърне в сериозен бизнес

Много неща се казаха за компанията. Въпреки това обаче, ползването на социалната мрежа нараства и достига до все повече хора. Компанията вече е започнала да гради сериозен бизнес и да се превръща в значителен фактор на интернет пазара.

4. RIM ще бъде купена

Компанията произвеждаща първите смартфони и регистрирала сериозна загуба на пазарен дял, най-вероятно ще стане обект на закупуване от играчи като HTC, Nokia или някой друг.

5. Apple ще стани скучна компания, като ще расте съгласно очакванията на анализаторите

До настоящия момент компанията винаги превишаваше очакванията на анализаторите и благодарение на изригването в цената на акциите си се превърна в най-ценната технологична компания и втората най-голяма по пазарна капитализация в света.

Това разбира се носи след себе си известни негативи, сред които и навлизане в спиралата на нормално съгласно с пазара представяне.

Нараства конкуренцията пред нея, което ще направи все по-трудно технологичното й лидерство.

6. Nokia ще се справя добре

Много хора очакват, че компанията ще е следващия RIM и това донякъде бе така до момента. Не трябва да се забравя обаче, че тя е много по-голяма и разполага с едни от най-добрите дистрибуционни канали за телефони в света. Компанията може да спре да губи пазарен дял и да затвърди позициите си.

7. Amazon ще отчете сериозни загуби и изключителен ръст на приходите си

Силните продажби на таблета на компанията, който се продава под себестойност, най-вероятно ще се изразят в значителна загуба и ръст на приходите на компанията.

8. Глобалните разходи за мобилна реклама ще нарастнат драстично

Там където потреблението расте, следват и парите... Тази поговорка ще е в пълна сила за онлайн мобилната реклама. Има вече редица компании, които се облагодетелстват от повишението на този сегмент и за тях тепърва ще се слуша все повече и повече и някои от тях ще станат публични.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

niko
# 0
13:12 | 28 December 2011
Tova sa pulni gluposti, nito edna ot prognozite ne e argumentirana... na kakva osnova, iztochni ...????
Биба
# 1
20:12 | 27 December 2011
Искаме да видим миналогодишната прогноза за 2011.. да сверим часовниците.. ;))
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg