Уолстрийт се понижи след тридневен ръст

1043
Уолстрийт се понижи след тридневен ръст

Американските акции отстъпиха от 11-месечните си върхове след три положителни сесии. Търговията стартира позитивно, повлияна от още признаци на икономическо възстановяване от гледна точка на безработицата и жилищния сектор, но към края загуби силата си и индексите се оцветиха в червено.

От Министерството на труда обявиха новите молби за безработица от тази седмица, като техният брой е намалял на 545 хиляди в сравнение с очакванията на анализаторите за 557 хиляди. Паралелно с това бяха обявени данни да началното жилищно строителство, които са в тон с прогнозата за 0.60 млн. къщи, но отчитат увеличение в сравнение с предходния месец. Същата тенденция се наблюдава и при издадените разрешителни за строеж през месеца.

Компанията FedEx, обяви миналата седмица подобрени изгледи до края на годината и спад в печалбата си за първото тримесечие. Акциите на компанията загубиха 2.23% до 76.46 долара. Търговецът на дребно Pier 1 Imports обяви, че загубата на компанията е намаляла през второто тримесечие до 15.8 милиона долара от 30.2 милиона долара за същият период миналата година. Акциите му отвориха със значителен ръст, но до края на сесията се свлякоха с 4.47% до 2.78 долара.

Dow Jones Industrial Average загуби 7.79 пункта или 0.08% и приключи сесията на 9783.92 пункта, S&P500 слезе с 3.27 пункта или 0.31% до 1065.49. Технологичният индекс Nasdaq Composite се понижи 6.40 пункта или 0.3% до 2126.75.

След значителните ръстове от миналата седмица и първите три дни на настоящата, у инвеститорите се зародиха опасенията, че въпреки добрите макро данни, акциите се изкачиха прекалено бързо. Показателят цена/печалба на индекса S&P 500 се повиши на 19.3, което е най-високата му стойност от юни 2004 г. насам, по данни от Bloomberg.

Петролните фючърси с доставка октомври завършиха търговията с 4 цента по-ниско до 72.47 долара за барел, след като доларът се засили и доведе до консолидация на пазарите на суровини. Валутната двойка EUR/USD се движеше в диапазона 1.4687-1.4765.

Изготвил: Константин Сираков, инвестиционен консултант, Global Markets Ltd.

Използвани са публично достъпни източници на информация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg