Във вторник стартира официално отчетния сезон в САЩ

748
Във вторник стартира официално отчетния сезон в САЩ

Следващата седмица стартира щатският отчетен сезон, традиционно с резултатите на Alcoa във вторник. Средните очаквания на анализаторите са за понижение от 0.1% в печалбите на годишна база според FactSet.

Анализаторите очакват да чуват от компаниите два основни мотиви за потенциалните им понижения в печалбите – високите цени на горивата и слабото търсене от развиващите се пазари и Европа.

Тонът на нагласите най-вероятно ще се зададе повече от всякога от данните от Alcoa. Специалистите изразяват мнение, че както тръгнат резултатите на алуминиевия производител, такива ще са и масовите резултати на щатските компании.

Седем от 10-те основни сектора се очакват да отбележат спад в печалбите на компаниите в тях на годишна база. Компаниите производители на материали се очаква да регистрират най-голямо понижение от 14.5% в печалбите си.

И докато официалният старт на отчетния сезон се дава във вторник, вече има значителна яснота за това какво може да се очаква.

Общо 105 компании от 500-те от широкия щатски индекс S&P 500 вече дадоха прогнози за резултатите си за първото тримесечие. 67 от тях, или 64% прогнозираха резултати, които се оказаха под средните очаквания на специалистите.

Това обаче е подобрение в сравнение със 75-те процента, занижили своите прогнози през четвъртото тримесечие на миналата година.

Както обикновено, пазарните участници ще фокусират вниманието си върху бъдещите очаквания на компаниите, а не толкова върху текущите им резултати.

Така съществува реална възможност пазарът да продължи с повишението си, ако тонът е оптимистичен за следващото тримесечие и останалата част на годината.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg