Във вторник стартира официално отчетния сезон в САЩ

773
Във вторник стартира официално отчетния сезон в САЩ

Следващата седмица стартира щатският отчетен сезон, традиционно с резултатите на Alcoa във вторник. Средните очаквания на анализаторите са за понижение от 0.1% в печалбите на годишна база според FactSet.

Анализаторите очакват да чуват от компаниите два основни мотиви за потенциалните им понижения в печалбите – високите цени на горивата и слабото търсене от развиващите се пазари и Европа.

Тонът на нагласите най-вероятно ще се зададе повече от всякога от данните от Alcoa. Специалистите изразяват мнение, че както тръгнат резултатите на алуминиевия производител, такива ще са и масовите резултати на щатските компании.

Седем от 10-те основни сектора се очакват да отбележат спад в печалбите на компаниите в тях на годишна база. Компаниите производители на материали се очаква да регистрират най-голямо понижение от 14.5% в печалбите си.

И докато официалният старт на отчетния сезон се дава във вторник, вече има значителна яснота за това какво може да се очаква.

Общо 105 компании от 500-те от широкия щатски индекс S&P 500 вече дадоха прогнози за резултатите си за първото тримесечие. 67 от тях, или 64% прогнозираха резултати, които се оказаха под средните очаквания на специалистите.

Това обаче е подобрение в сравнение със 75-те процента, занижили своите прогнози през четвъртото тримесечие на миналата година.

Както обикновено, пазарните участници ще фокусират вниманието си върху бъдещите очаквания на компаниите, а не толкова върху текущите им резултати.

Така съществува реална възможност пазарът да продължи с повишението си, ако тонът е оптимистичен за следващото тримесечие и останалата част на годината.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...