Защо щатският фондов пазар е най-доброто място за инвестиране?

1514
Защо щатският фондов пазар е най-доброто място за инвестиране?

Инвеститорът Дъг Кас дава обяснение защо според него инвестирането в щатски акции предлага най-добрите възможности за инвеститорите да насочат своите спестявания. Ето и десетте причини за това, публикувани във финансовото издание Business Insider.

1. Над всички

Ръстът на щатската икономика традиционно е по-висок от този на световната икономика и повечето развити индустриални страни. Въпреки че възстановяването на водещата световна икономика е относително по-слабо от предходни такива, то все още превишава това на почти всички водещи икономики.

2. Добре капитализирани банки

Банките в САЩ са относително стабилни, добре капитализирани, ликвидни и захранени от депозити. Въпреки търговските гафове от JPMorgan напоследък, щатската банкова система е значително по-стабилна от тази на останалите страни, особено по отношение на капиталова адекватност и ликвидност.

Водещите щатски финансови институции набраха капитал по време на кризата 2008-2009 година, нещо, което в момента ще трябва да правят редица европейски финансови институции.

Нещо много важно е, че американската финансова система е захранена от депозити, докато европейската от бизнеса.

3. Щатските компании са с добри отчети

Големите компании в САЩ са с добри баланси и маржин на печалба. Това ги прави по-добре позиционирани за потенциални трудности пред световната икономика.

Агресивните ограничения на разходите, повишаване на производителността и неразчитане на дълговите пазари, са направили щатските компании да са в изключително добра форма.

4. Щатският потребител е стабилен

Агресивната политика на ниски лихви от страна на Фед води до това щатският потребител да разполага с повече ликвидни средства, които да харчи, за разлика от повечето потребители по света.

В същото време задлъжнялостта на щатските домакинства се е понижила значително и е при исторически средните си нива, за разлика от ситуацията в Европа.

5. Политическата система в САЩ е стабилна

На фона на политическите кризи, наблюдавани в Европа и потенциалната опасност за отпадане на Гърция от Еврозоната, и създаване на нестабилна среда, политическата система в САЩ е стабилна и доказана с годините. Стабилността на тази система е ключов фактор за развитието на финансовите пазари.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

изумен
# 0
14:05 | 31 May 2012
Е по-големи глупости скоро не бях чел.Тоя да не е в 3-ти клас, или ни смята нас за такива.Нито едно от изброените не е вярно,с изключение че Американските домакинства харчат повече.Ха,ха смях до сълзи.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg