Apple ще предлага стокови кредити на потребителите

1134
Apple ще предлага стокови кредити на потребителите

© Pixabay

Apple планира да предложи стокови кредити на потребителите чрез услугата Apple Pay Later, които ще финансира от собствения си баланс. 

Това се посочва в съобщение на компанията, цитирано от Ройтерс.

Apple заяви, че финансовият отдел ще изработи конкретния механизъм, който ще се използва за отпускане на заемите, а източниците на финансиране може да се променят с течение на времето.

Решенията за отпускането на заемите и оценката на кредитоспособността на потребителите ще се обработват от дъщерното дружество на компанията Apple Financing LLC.

По-рано тази седмица Apple обяви услугата от типа "купи сега, плати по-късно", която позволява да се разделят покупките на четири равни плащания за шест седмици. Услугата ще стартира по-късно тази година заедно с най-новите операционни системи на Apple за iPhone и iPad и ще я постави в конкуренция със съществуващите фирми за подобни услуги, като Affirm Holdings и Afterpay на Block Inc.


Заемите на Apple ще са с нулева лихва и никакви такси. За да прецени кредитоспособността на всеки кандидат, Apple ще използва кредитна информация и други данни, включително история на покупките и плащанията, както в магазините на компанията, така и в различни онлайн приложения, като App Store.

За да използват услугата "купи сега, плати по-късно", клиентите на Apple ще трябва да свържат дебитна карта към своя акаунт в Apple Pay, за да финансират погасяването на вноските по заема. Една четвърт от покупната цена за одобрените заеми ще бъде дължима в момента на покупката и, подобно на други транзакции с дебитни карти, Apple ще извърши незабавна проверка, за да гарантира, че клиентът има достатъчно средства за покриване на предварителното плащане.

Денис Горбунов, TBI Buy: Част сме от бъдещето на пазаруванетоДенис Горбунов е главен изпълнителен директор на TBIBuy – иновативна мобилна платформа, която цели да промени начина, по който пазаруваме и изграждаме лоялност към широка мрежа от търговци и брандове

Apple ще предлага заемите навсякъде, където се приема Apple Pay както онлайн, така и във физически магазини. Плащанията към търговците ще се извършват през мрежата MasterCard чрез идентификационен номер за плащане, издаден от Goldman Sachs Group.

Apple Financing LLC има лицензи за отпускане на заеми във всички региони на САЩ, където са разрешени подобни услуги за разсрочено плащане, посочват още от компанията. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg