Близо 34% не почиват това лято

959
Близо 34% не почиват това лято

Оказва се, че родното Черноморие е най-предпочитаната от българите дестинация за почивка през лятото. Това са посочили 39.4% от участниците в анкета на Profit.bg, направена сред 748 потребители за периода между 7 юли и 7 септември.

Интересен е фактът, че 33.8% от анкетираните са отговорили, че няма да почиват това лято, което до голяма степен може да се обясни с тежката икономическа обстановка.

От всички, които казват, че ще почиват през лятото, родното Черноморие се посочва, като дестинация от близо 60%.

Вторият най-често даван отговор от участниците в анкетата е Гърция, която е спомената от над два пъти повече хора в сравнение с Турция, или 7.89% от анкетираните.

Морето ще бъде заменено от планина през тази година от 7.09% от хората, което е и третият най-често срещан отговор.

Около 3.3% заявяват, че ще почиват в Турция, а на друг континент 2.94% от общия брой гласували.

Нашето Черноморие е чест избор не само за родните туристи, но и за чуждестраннитеа. Нека да припомним, че август бе изключително силен за сектора, като чуждестранните туристи са харчили по над 14 млн. евро на ден, според данни на Българската туристическа камара.

При средна заетост през август от 80% на легитимно регистрираните хотели по морето (600 хил. легла) и средна цена на престоя от 30 евро на ден, дневният приход от черноморския туризъм възлиза на 14.4 млн. евро дневно.

Средният ръст на посетителите по черноморските курорти се очертава да е около 15 на сто, като българите са се увеличили с не повече от 6 на сто.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Franciitah
# 0
23:07 | 25 July 2012
I'm not quite sure how to say this; you made it extreemly easy for me!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg