Човекът на бъдещето

1572
Човекът на бъдещето

Учените продължавт да се опитват да съставят портрет на хората на бъдещето, с идеята, че те най-вероятно ще се различават значително от нас.

Според една от версиите, в далечното бъдеще, хора от двата пола, в това число дори и потенциално красивите момичета ще са без коса. На мъжете пък се очаква да престанат да им расте брада.

Според учените, всички хора, с течение на времето ще станат с дълги тънки пръсти - така лесно ще могат да боравят с клавиатурите на компютъра и другите бъдещи технологии, според изданието Inopressa.

Не за пръв път, прогнозите включват и промени в структурата на зъбите. И ако по-рано тези изменения бяха свързани с пълното изчезване на зъбите, то сега се приема, че хората ще престанат да им растат „мъдреци".

Говорейки за възможните начини за допълнително развитие на човека, философът Франческо Кавали твърди, че електронната информация и напредъкът на технологиите ще доведат до определени последици за нервната система.

Здравето съществено ще се подобри, но ще се появят нови болести, свързани със затлъстяването и депресиите.

Според някои учени масата на човечеството като цяло ще бъде по-висока, за сметка на растежа. В момента 20% от хората израстват над 180 см., като за сравнение след втората световна война те са били едва 6%.

Някои изследователи пък изразяват мнение, че типът на Хомо сапиенс няма да се промени, независимо от подемите. По мнение на антрополози пък, сериозно природно бедствие може да даде тласък на тежки физически селекци.

Психолози, от друга страна предупреждават, че бързото развитие на електронните устройства и други съоръжения, както и нарастващата увеличение на количеството информация, неминуемо ще доведе до човешки заболявания на нервната система, затлъстявания и депресии.

Нека да припомним, че според някои учени, процесът на промяна на вида на Хомо сапиенс вече е започнал. Според проучване на френски учени, обонянието при хората е станало много по-лошо от това на предците ни, като и 72% от обонятелните гени са мутирали като ненужни. Някои учени предполагат, че следващата стъпка е към атрофия на носа.

Според някои учени от средата на XXI век по-голямата част от жителите на Земята ще бъдат с тъмна или черна кожа.

Ще наблюдаваме сериозно нарастване на броя на левичарите, като този процес вече е започнал.

Според американски учени след около 2 хил. години, поради изобилието на замърсители в атмосферата, човешкото око значително ще се умали, като ще придобие втори клепач.

Кожата на хората пък ще стане по-твърда и груба, за да може да предпазва по-добре.

Бъбреците ще имат нова функция - те ще отделят водата и ще я съхраняват в тялото.

Според много антрополози, главите не само ще са кръгли, но и много по-големи - чрез увеличаване на церебрална част на черепа.

Човечеството ще се сдобие с нови възможности - например да общува на нивото на телепатия. Прекалено бързото технологично развитие пък ще е в основата на промяната на физиологията и външността на хората.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg