Германци: Идеалният автомобил струва 12 000 евро

9544
Германци: Идеалният автомобил струва 12 000 евро

Наскоро германци от амбициозната фирма Sono си поставиха за цел да създадат електромобил, който да притежава „идеалния“ набор от качества, необходими на потребителя.

На първо място, колата трябва да бъде компактна. Второ, да използва максимално възообновяеми източници на енергия. Трето, да е екологично чиста. И не на последно място по важност – да не е скъпа.

Компактността е постигната с помощта на корпус тип вагон и формула за настаняване 3+3. В качеството си на възобновяем източник на енергия е използвано слънцето. На покрива са инсталирани слънчеви панели с площ 7.5 кв. метра. Те постоянно зареждат акумулатора.


Еко чистотата е постигната по пътя на използването на вагонни панели и детайли от интериора от преработени материали. Мъхът в салона пък функционира като филтър.

Стойността на базовия автомобил на компанията – Sono Sion, е само 12 000 евро.

Електромобилът ще се предлага с 3 вида батерии с различен капацитет.

Базовата модификация е с 14.4 кВт∙ч. Тя позволява колата да изминава без проблем 120 км.

Батерията с капацитет 30 кВт∙ч увеличава разстоянието до 250 км. А най-скъпата модификация е с батерия 50 кВт∙ч. Разработчиците не си правят труда да посочат какво разстояние се изминава с нея. Знаем обаче, че с такъв електромобил може да се дърпа кола с маса 1300 кг.

Благодарение на слънчевите панели, акумулаторите се зареждат постоянно. Така ежедневният пробег на автомобилите средство се увеличава с 30 км.

И трите модификации са снабдени с безалтернативен електромотор с мощност 68 к.с.

Управлението на всички функции и настройки се осъществява със сензорен дисплей, разположен на централния панел.

В момента компанията Sono Motors събира средства за масовото производство на прототипа. Пускането му на пазара е планирано за 2018 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

warning
# 0
10:09 | 20 September 2016
Всички автомобили с монтирани бели скенери вместо безопасни жълти фарове са недопустими з а движение по земята.Връщайте ги на производителите з а подмяна на опасните режещи земят а и атмосферата скенери/тн дневни светлини/ Собственици и водачи на такива автомобили се маркират трайно за АДА след смърта като особенно жестоки вредители
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg