Какво се случва в България?

969
Какво се случва в България?

Какво се случва в България? Ето това е следващият ми въпрос, който просто нямаше как да заглъхне в цялата тази дандания, която обхвана държавата ни за много кратко време.

Чудя се, някой от висшестоящите наясно ли е изобщо с нещата, които стават? И ако е наясно, какво би направил? Само че... аз съм наясно, че отговор на тези въпроси едва ли ще получа! Нито аз, нито който и да било от обикновените хора.

Онези, които вървят по улиците и просят залък хляб; онези, които са изкарали висшето си образование, давали са всичко от себе си и изведнъж се озовават на улицата, заедно с другите просещи... Кой свири на цигулка, кой на китара, кой танцува или прави някакви номера...

Просто е безсмислено да изброявам, защото тези хора всички сме ги виждали. За съжаление, у нас те стават все повече и повече.

Но, това е друга тема. Аз питам какво се случва в България? Един скандал разтърси вътрешното ни министерство, забъркани са министри, а в същото време Първанов е на официална среща с Ердоган, Станишев защитава вътрешния ни министър, а самият той, Петков, се усмихва, сякаш всичко, което се случва е някакво смешно представление...

Да не говорим, че Атанас Атанасов (депутат от ДСБ) коментира, че онези, които са можели да кажат нещо важно по случая, да разкрият какво всъщност става, са арестувани, за да "им се затвори устата", както се изрази той самият.

Е, кажете, на какво прилича това? На някои им прилича на голям майтап, някаква забава. Радват се и си гледат кефа. Други се опитват да изместят темата от фокуса и ни пълнят главите с други маловажни неща. Преди време зададох въпроса: докога? Поисках отговори... Глас в пустиня. Нищо.

Сега питам какво се случва в България и знам, че отново няма да има отговор. И все пак, няма да се откажа!

Странното е, знаете ли какво?! Това, че същевременно председателят на ЕК е на посещение у нас, за да коментира "напредъка" ни, след поставените изисквания от комисията преди време. И се получава един доста интересен диалог.

Или по-скоро два отделни монолога. Единият на Първанов, който с доволна усмивка съобщава, че не вярва скандалът в МВР да повлияе негативно на бъдещия доклад на ЕК.

Другият на Барозу, който ни каза: Хора, искаме да видим какво правите по поставените от нас въпроси! Искаме действия! Няма непрекъснато да повтаряме, че България трябва да направи нещо, за да се пребори с корупцията и престъпността!

Г-н президент, вие въобще знаете ли какво ни каза Барозу?! Интересувате ли се от "напредъка" ни с удебелени кавички?! Не вярвате скандал, в който е замесен министърът на вътрешните работи, скандал, свързан с престъпни дейности, злоупотреба с власт и какво ли не още да повлияе негативно на бъдещия доклад на ЕК?!

Простете, вие чувате ли се изобщо? Как очаквате да повлияе? Барозу да ви разцелува и да каже "Продължавайте все така! Ние се гордеем с вашата корупция, вашите скандали и въобще всички мръсни неща, които се случват в държавата ви"?

Не зная какво трябва да се случи, че някой някога да види и да НАПРАВИ нещо! Не знам колко трябва да пишем, да показваме, да питаме, да крещим, че да ни чуят!

Знам обаче, че в България МОГАТ да се случват хубави неща! Просто трябва да имаме малко повече вяра, малко повече търпение и да си пожелаем НЕЩО да се промени! Не някога, ами ДНЕС И СЕГА!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg