Кога милионерите се чувстват богати?

3379
Кога милионерите се чувстват богати?

Много американци с богатство от над няколко милиона долара не се чувстват богати. Изследване сред 457 милионера с активи на стойност над 3 млн. долара са посочили, че 40% не се смятат за богати.

Ето и кои са факторите определящи милионерите за богати, според участниците в изследването.

Не се оглеждат за цените

Над половината, или 56% от милионерите се смятат за богати, когато спрат да се оглеждат за цените на стоките и услугите, които искат да придобият.

Този отговор се дава типично от разполагащи с между 3 и 5 млн. долара активи (63%), разполагащите с между 5 и 10 млн. долара дават този отговор в значително по-малък процент (27%).

Възможност да подкрепят семейството си

Повечето от анкетираните смятат, че важен аспект от тяхното богатство е възможността да подсигурят семействата си с финансова стабилност. Около 18% от анкетираните твърдят, че са се усетели богати, когато адекватно са посрещали нуждите на своето семейство.

Едва 49% от анкетираните обаче, смятат че оставянето на състоянието на своето поколение е важна финансова цел.

Само около една трета смятат, че техните деца ще могат добре да управляват богатството им.

Възможност да си осъществят мечитет

Много милионери се чувстват истински богати, когато за пръв път съумеят да изпълнат някоя своя заветна мечта. Част от тези мечти са свъразни с пътувания, или забавление, или изпълнение на нещо за което мечтаят от деца.

Сравнение с останалите

Някои милионери твърдят, че не се усещат богати докато нямат повече пари от техните приятели, съседи и конкуренти. Част от тях смятат, че са богати, когато се сравнят с някой, който са смятали за богати, или са купили имот в смятан от тях престижен квартал.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg