Кой отразява най-правдиво капиталовия пазар?

1055
Кой отразява най-правдиво капиталовия пазар?

За шеста поредна година Асоциацията на инвеститорите организира инициатива, целяща да стимулира българските публични дружества и борсовата търговия, като цяло, както и да се отличат добрите корпоративни практики на българския капиталов пазар – конкурсът за “Дружество с най-добро корпоративно управление за 2007 г.”.

Без да коментираме, ще отбележим, че организацията на конкурса ще се проведе с медийното партньорство на три от петте номинирани медии, а членове на журито са представители на две от номинираните такива.

Прави впечатление, че сайтът Profit.bg не присъства в категорията "медия, най-пълно и правдиво отразяваща събитията на капиталовия пазар".

Още по-интересно е, че сред номинациите e медия с двумесечна история през 2007 г., както и такава, чийто достъп е платен.

Припомняме, че през декември 2007 г. инвестиционната общност гласува високо доверие на Profit.bg в годишните награди на Българска фондова борса, като се бори за лидерската позиция и зае второто място за електронна медия, отразяваща най-правдиво случващото се на българския капиталов пазар. Изборът бе формиран чрез гласуване от всеки инвестиционен посредник.

Според информацията от Асоциация на инвеститорите изборът на “Дружество с най-добро корпоративно управление за 2007 г.” ще се извърши въз основа на Карта за оценка с ясни измерими критерии, основани на Кодекса за корпоративно управление, приет от всички институции, имащи отношение към регулацията, работата и развитието на КП в България.

Явно практиката, с която са печално известни конкурсите за красота, се пренася и в други области, като изборът се определя от позиции и интереси, а не от ясни и точни критерии.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои във Военния клуб на 11 юни. Призовете ще бъдат връчени от Апостол Апостолов, председател на Комисията по финансов надзор, Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българска фондова борса, Стою Недин, председател на УС на Асоциация на инвеститорите, Тони Марков, изпълнителен директор на Асоциация на инвеститорите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg