Повсеместен ръст в Европа

1145
Повсеместен ръст в Европа

Европейските индекси и фючърсите на щатските регистрираха повишение в очакване на допълнителни стимули за щатската икономика от страна на Fed.

Причината за тези очаквания са до голяма степен в лошите данни, изнесени за състоянието на пазара на труда в САЩ, където стана ясно, че са изгубени 95 000 работни места през август.

Индексът, следящ представянето на най-големите европейски компании - Stoxx Europe 600 Index се повиши с 0.2% днес. Две бяха повишаващите се акции на всяка една, отбелязала спад в европейски индекс.

Фючърсите на широкия щатски индекс Standard & Poor's 500 добавиха нови 0.3% към стойността си.

Пшеницата поскъпна с нови 7.4%, а петролът добави 0.2% към стойността си.

Допълнителната доходност, която инвеститорите изискват за да притежават гръцки държавни облигации над тази, носена от немските се понижи до 727 базисни пункта, в сравнение с 752 пункта през изминалата седмица.

Индексът, следящ представянето на развиващите се пазари - MSCI Emerging Markets Index, регистрира първото си повишение от три дни насам, добавяйки 0.5% към стойността си.

Той бе поведен по ръст от турския водещ индекс, повишил се с 1.4%.

Ръст отбелязаха и повечето от индексите в Централна и Източна Европа. С по 0.2% се повишиха румънските основни индекси, а руският RTS добави 1.1% към стойността си. Полският WIG 20 се повиши с 0.5%, а унгарският BUX добави 0.8% към стойността си.

Родните индекси обаче, се разграничиха от повсеместното положително настроение, като малко преди затварянето си бяха на отрицателна територия. SOFIX загуби 0.4% от стойността си, а широкият BG 40 - 0.1% от стойността си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg