SOFIX - а сега накъде?

1136
SOFIX - а сега накъде?

Един месец след последния технически анализ на индексa на сините чипове – SOFIX, време е да видим какво се случва и да актуализираме нашите очаквания.

Добрата новина за инвеститорите е че, както очаквахме, ключовото ниво от 400 пункта остана в сила и даде лек положителен тласък на индекса нагоре.

 

Индексът се търгува към момента при нива от близо 420 пункта, като най-ниското ниво, до което се понижи в рамките на последния месец бе на около пет пункта от заветните 400.

Продължаваме да смятаме, че нивото от 400 пункта ще остане в сила, като това ни кара да вярваме, че през идния месец можем да видим повишение и тест към ключовите 450 пункта, които на този етап ограничават по-нататъшно повишение в средносрочен план.

Най-вероятно катализатор за подобен ръст от настоящите нива биха били отчетите за първото полугодие.

Трябва да припомним също така, че предстои най-добрия в исторически план за последните пет години месец – август, когато поскъпването му за посочения период е било малко над 7.5%.

По отношение на пълзящите средни величини, които наблюдаваме нещата също стоят относително положително. SOFIX продължава да стеснява границата до пресичане на 50-дневната си пълзяща средна, която е едва на 10-на пункта от настоящото ниво на индекса.

Пресичането на тази линия би била един много добър сигнал за началото на едно по-сериозно повишение на индекса.

Разбира се трябва да посочим и потенциалните заплахи пред инвеститорите, а те са свързани с понижение под психологическото ниво от 400 пункта, където освен показаната линия на подкрепа се намира и 200-дневната пълзяща средна величина на индекса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg