Три причини за покупка на щатски акции

1107
Три причини за покупка на щатски акции

Америка се насочва към стагфлация, според анализатора Тод Петцел, главен стратег в инвестиционната компания Offit Capital Advisors. Според него слабият долар ще внесе огромна инфлация, което ще принуди Фед да повиши лихвите твърде бързо, което пък да засегне ръста на икономиката.

Той препоръчва на инвеститорите да стоят далеч от щатски дългови книжа и да купуват чуждестранен дълг на страни като Бразилия, например.

Въз основа на тези прогнози, специалистът смята, че има само една опция пред инвеститорите - да купуват щатски акции през втората половина на годината.

Ето и три причини, защо да се прави това, в интервю за финансовото издание Yahoo! Finance:

На първо място пазарите са изпълнени с несигурност, което прави добър моментът инвеститорите да станат алчни. Повечето инвеститори подценяват акциите, коментира Петцел.

Той сравнява настоящото положение на пазара със ситуацията, подобна на 90-те години, когато войната в залива се отрази изключително негативно на пазара и бе необходимо време на хората да променят мисленето си, за да се включат в последвалия „бичи пазар".

На второ място анализаторът визира добрите финансови отчети на компаниите. Компаниите стоят на огромен кеш. След като намалиха своите дългове по време на финансовата криза и до голяма степен ограничиха разходите си, щатските компании подобриха значително своите баланси. Изпълнителните директори на големите компании ще търсят цели за придобивания.

Парите все още са евтини. Нивата на лихвите при исторически минимуми и близки до виртуалната нула правят възможностите големи. Дори и не особено добрите компании имат достъп до ресурс на относително ниска цена.

Това, което Петцел препоръчва, са акции на компании с висок дивидент и известен ръст.

Той също така е положително настроен за цената на златото.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg