100 000 подоходни декларации, подадени в НАП

850
100 000 подоходни декларации, подадени в НАП

Стохилядната декларация за облагане на доходите на физическите лице беше подадена в Националната агенция за приходите днес. С над 3000 повече са изпратените в НАП формуляри в сравнение с миналата година. Постъпилите подоходни декларации по интернет до момента са 4660, което е увеличение спрямо 2010 г. с близо една трета.

Юридическите лица, които са декларирали корпоративната си печалба до момента са малко над 42000, като близо половината от тях са подали документите си по интернет, отчитат още от приходното ведомство.

2 май 2011 г. е крайният срок, в който физическите лица могат да декларират пред НАП доходите си от миналата година. До края на март фирмите обявяват печалбите си.

Най-лесният и достъпен начин за изпълнение на законовите изисквания е попълването на декларация с баркод. Документът автоматично изчислява нормативно признатите разходи и дължимия данък, като свежда до минимум риска от грешки. Баркод декларациите са достъпни безплатно в интернет-страницата на Националната агенция на адрес www.nap.bg

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg