102 влака от общо 131 не се движат

780
102 влака от общо 131 не се движат

Вече пети ден над 80% от работниците и служителите, които днес /28 ноември 2011 г./ са на смяна в българските железници стачкуват, съобщиха от Обединения стачен комитет на КТ "Подкрепа" и КНСБ, цитирани от БГНЕС.

От общо 131 влака по разписание в цялата страна към 10.30 ч., които е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 102.

19 влака, които са били в движение преди началото на стачката, до този момент не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели.

Към стачкуващите вчера служители на ДП НК "ЖИ" днес са се включили и маневрените бригади на гара Плевен Запад и гара Калояновец.

Продължава стачката и по малките гари и спирки в страната.

Продължават и нарушенията на закона и провеждането на локаут от страна на ръководството на БДЖ, като напр. на гара Поликраище ръководител движение, който е заявил, че стачкува, е заменен от началник-гарата. Също така, директорът на Управление движение на влаковете и гаровата дейност – София е упражнил натиск върху ръководителите движение, които са обявили, че стачкуват, като им е забранил да спират влаковете.

Превозната бригада на влак 91102 от Самуил е обявила, че ще стачкува и е била подменена.

Общественото напрежение ескалира, поради което все по-реална става опасността и други сектори да потърсят решение на наболелите си проблеми, упражнявайки правата си по Закона за уреждане на колективните трудови спорове.

Всеобщото недоволство на гражданите на Р България ще намери израз и на организираната от КТ "Подкрепа" и КНСБ на 30 ноември 2011 г. национална протестна демонстрация – митинг под мотото: "НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит /клас прослужено време/".

Протестният лъч на КТ "Подкрепа" ще започне от Национален стадион "Васил Левски" /в 11.30 ч./ и ще премине по ул. "Гурко" – бул. "Васил Левски" – бул."Цар Освободител" до площад "Народно събрание", където КТ "Подкрепа" заедно с КНСБ ще проведат от 13.00 ч. протестен митинг.

Всичко по темата Протестите

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg