103 администрации спират въвеждането на софтуер за управление на човешките ресурси

764
103 администрации спират въвеждането на софтуер за управление на човешките ресурси

103 административни структури препятстват въвеждането на Единната информационна система за управление на човешките ресурси в държавната администрация (ЕИСУЧРДА), съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа. Това е уеб-базиран софтуер, който дава възможност за автоматизиране на дейностите в звената по управление на човешките ресурси и значително повишава тяхната ефективност. Тя е създадена по проект на Програма ФАР “Укрепване на капацитета за управление на човешките ресурси в българската държавна администрация”.

Въвеждането на системата е една от стъпките за модернизиране на администрацията и цели да се оптимизират дейностите по планиране и управление на човешките ресурси, да се гарантира спазването на нормативните изисквания и да се унифицират процедурите и практиката в цялата администрация. В информационната система се въвеждат данни за структурите и длъжностите в администрацията, подбора на служители и тяхната квалификация и атестации, анализи и отчети.

Процесът на въвеждането й в администрациите стартира през август 2007 г. За пълното внедряване обаче е необходима активност и ангажираност от страна на всички административни структури. Всяка от тях трябва да определи служител, който ще работи със софтуера, като създаде в системата своята организационна йерархия и въведе информация за своите служители. За всеки етап МДААР предоставя подробна информация и инструкции за работа.

МДААР оповести публично администрациите, които не са въвели софтуеъра, и сериозно обмисля възможността да ги изключи от останалите хоризонтални политики на министерството, предупреждават още от ведомството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg