150 000 лв. санкция за „Доверие” за повторно увреждане на доброто име на конкурент

929
150 000 лв. санкция за „Доверие” за повторно увреждане на доброто име на конкурент

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 150 000 лв. на Пенсионно-осигурителна компания „Доверие” АД, София, за извършено нарушение по чл. 31, ал. 1 от ЗЗК. Комисията постанови прекратяване на нарушението, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по молба на „ПОК Съгласие”, София.

Проучването на КЗК установи, че представители на ответното дружество са организирали среща с работници и служители на габровска фирма, където са разпространявали неверни сведения за молителя. Направени са изказвания, които увреждат доброто име на „ПОК Съгласие” и могат да повлияят на потребителите при подбор или промяна на пенсионен фонд.

Комисията счита, че подобно поведение води до негативен ефект върху доверието към конкурентното дружество и би могло реално да увреди интересите му. През месец май 2007 г., Върховния административен съд е потвърдил друго решение на КЗК, с което ПОК „Доверие” е санкционирано за извършено аналогично нарушение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg