165 партии подадоха годишните си финансови отчети пред Сметната палата

664
165 партии подадоха годишните си финансови отчети пред Сметната палата

165 политически партии са подали годишните си финансови отчети за 2007 г. пред Сметната палата, съобщиха от институцията. Те са спазили изискванията на Закона за политическите партии и са представили документите в срок до 31 март. В сравнение с предходната година, когато процентът на отчелите се партии беше 29%, тази година отчелите се политически формации са 44%от всички, които трябва да представят отчети.

Общият брой на политическите партии у нас, които са задължени да представят отчети за миналата година, е 376.

От 211-те партии, не спазили закона, 196 партии не са представили отчети, а 10 от представените документи не отговарят на изискванията на Закона за политическите партии. 5 партии са подали отчети след 31 март, от тях два не отговарят на изискванията.

Съгласно Закона за политическите партии до 31 март всяка година политическите партии представят на Сметната палата заверен финансов отчет на хартиен и електронен носител. Към него се прилага декларация по образец, в която се съдържа списък на физическите и юридическите лица, направили дарения, вида, размера, стойността и целта на даренията, както и отделен списък на дарителите юридически лица с нестопанска цел, в които учредители и/или членове на управителните или контролните органи са членове на ръководните или контролните органи на съответната политическа партия, техни деца или съпрузи, припомнят от Сметната палата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg