1.8 милиона SIM-карти вече са регистрирани

592
1.8 милиона SIM-карти вече са регистрирани

Броят на регистрираните предплатени карти на М-Тел на 30 декември е 800 хиляди. До края на годината се очаква да бъдат регистрирани още около 100 000 SIM-карти, съобщиха от пресцентъра на оператора.

Повече от 789 хиляди, или около 44% от клиентите на предплатената услуга на Глобул също са регистрирали своите SIM-карти, съобщиха от пресцентъра на оператора. При Виваком вече са регистрирани над 60% от клиентите на предплатената услуга, или около 200 хил. души, съобщиха от там.

Регистрацията на SIM-картите за предплатените услуги на мобилните оператори трябва да бъде извършена до края на 2009 г. - лично от потребителя на SIM-картата. Ако клиент няма възможност да се регистрира лично, то данните му могат да се предоставят и от негов пълномощник. Пълномощното трябва да бъде нотариално заверено и да съдържа текст, че упълномощеният има право да предостави съответните данни. Регистрирането на предплатената карта е безплатно.

Ако до 31 декември 2009 г. SIM-картите на клиентите на предплатените услуги и на трите мобилни оператора не бъдат регистрирани, изходящите повиквания и SMS-и, с изключение на услугите за спешни повиквания, ще бъдат спрени. Регистрацията ще продължи и през почивния 31 декември в дежурни офиси на трите мобилни оператора, както и в магазините на техните търговски партньори.

Клиентите на Мобилтел и на Глобул с нерегистрирани SIM-карти ще разполагат с толеранс за изходящи разговори през няколкото почивни дни - до 4 януари. Заради това спирането на изходящите повиквания и SMS-те на нерегистрираните абонати ще започне поетапно от 4 януари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg