2 са офертите за тол системата, предлагат 193 млн за изграждането

1706
2 са офертите за тол системата, предлагат 193 млн за изграждането

© Pixabay

В агенция „Пътна инфраструктура“ вчера бяха отворени ценовите оферти на допуснатите участници в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

Тя ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5 т (електронна винетка), посочва от агенцията.

Отворените ценови оферти са:

  • КОНСОРЦИУМ „КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“, в който участват: „КАПШ ТЕЛЕМАТИК ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД; „КАПШ ТЕЛЕМАТИК СЪРВИСИЗ“ ООД, Полша; „КАПШ ТРАФИККОМ“ ЕООД, Италия и „КАПШ ТРАФИККОМ ТРАНСПОРТЕЙШЪН“ ЕАД, Испания - 149 997 000 лв. без ДДС;
  • КОНСОРЦИУМ „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“, в който са: „ТЕЛЕЛИНК“ ЕАД, „СИЕНСИС“ АД и „СИРМА СОЛЮШЪНС“ АД - 193 500 000 лв. без ДДС;

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност на поръчката е 200 млн. лева без ДДС. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване той ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.

Предстои в кратък срок тръжната комисия да излезе с протокол и класиране на участниците в обществената поръчка въз основа на получената комплексна оценка на офертите на участниците, която включва оценка на техническото и ценово предложение.

Възложителят АПИ ще се произнесе с решение за избор на изпълнител в законно установените срокове.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg