20 хил. посетители на Пловдивския панаир за три дни

508
20 хил. посетители на Пловдивския панаир за три дни

40 изделия влязоха в групата на „златните” експонати на Международния технически панаир. Продуктите на 20 български и 20 чуждестранни компании получиха златни медали на тържествена церемония в Конгресния център на панаирния комплекс късно снощи. В конкурса се състезаваха 82 иновативни продукта на 61 фирми.

211 новости, от които 46 световни, са по щандовете на Есен 2008 и привличат хиляди посетители. През първите 3 дни те са били над 20 000 дневно. Всяка сутрин десетки хора окупират вратите на панаирния комплекс заради големия интерес към изложението. То ще продължи до 4 октомври с участието на 3202 фирми от 45 държави.

“Златното отличие на панаира е жалон, който бележи изминатата дистанция и посоката на развитие. Затова искам да приветствам българските и чуждестранните компании, които получават златни медали от Есен 2008”, се казва в специалното приветствие на министър-председателя Сергей Станишев. „Отправям своите поздрави и към всички участници в деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който се налага като най-значимия в Югоизточна Европа“, заявява премиерът. “Вие очертавате новата бизнес карта на региона. На нея България заема все по-важно място. Това е резултат от усилията и на правителството, и на бизнеса, и на стотиците хиляди малки и големи фирми, чиито успехи са успехи на цялата държава”, посочва още Станишев.

Нашият национален изложбен център се превърна в територия, на която българските компании демонстрират своя европейски облик, а чуждестранните намират достойни партньори в България, добавя той и пожелава на всички да осъществят новите си идеи, „за да можем на Есен 2009 да раздадем и повече златни медали”.

Панаирните отличия бяха връчени от министрите на транспорта и на екологията Петър Мутафчиев и Джевдет Чакъров, от областния управител на Пловдивска област Тодор Петков и кмета на Пловдив Славчо Атанасов, от изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов, заместник-председателя на Съвета на директорите на дружеството Степан Ерамян и члена на борда Александър Константинов, изпълнителния директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Стефан Хаджиниколов.

Сред наградените със златен медал бе и пловдивска фирма с персонал от 5 човека. „В бизнеса няма малки и големи, когато говорим за предприемчив дух“, изтъкна в приветствието си главният директор на панаира Иван Соколов. Фирмите са еднакви в стремежа си да бъдат на предната линия на конкуренцията. Благодарение на него демонстрирахте върхови постижения, които бяха оценени по достойнство от конкуренти, партньори и клиенти”, каза още той.

Качествата на продуктите в конкурса за златни медали оценяваше 17-членна Централна комисия и комисии в 6 раздела: машиностроене; информационни технологии и продукти, телекомуникации, офис техника; транспорт и автосервизно оборудване; електроника и електротехника; енергетика и екология, технологии и управление на водите, химическа промишленост; строителство. Председател на журито беше Борислав Георгиев, който е и и.д. председател на Държавната агенция по метрология и технически надзор.

Снимка: Международен технически панаир Пловдив

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg