2.2 милиарда лева бюджетен излишък отчете Пламен Орешарски

475
2.2 милиарда лева бюджетен излишък отчете Пламен Орешарски

Реализираният бюджетен излишък по консолидираната фискална програма е в размер на 2,2 милиарда лева. Това сочи отчетът за дейността на Министерството на финансите от 2005 г. до 2007 г., представен днес от министър Пламен Орешарски, цитиран от БТА.

Размерът на фискалния резерв възлиза на 7.1 милиарда лева, което гарантира устойчивостта на публичните финанси в средносрочен план, сочи още отчетът на министъра.

Сред ключовите цели, които Министерството на финансите е осъществило за последните две години, е създаването на предпоставка за ускорен икономически растеж, успешно изпълнение на постигнатите ангажименти по преговорните глави и съдействие за по-високото ниво на социална отговорност и активна социална политика, посочи Орешарски.

В последните две години задълбочихме процеса на фискална стабилизация и устойчивост на фискалната позиция, намаляване на рисковете пред публичните финанси, каза още министърът.

Орешарски отбеляза, че въпреки че Министерството на финансите е изпълнило всички цели, които си е поставило за тези две години, предстоящите предизвикателства са не по-малки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg