22 общини участват в “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”

1042
22 общини участват в “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”

До 25 март 2008 г. е срокът за кандидатстване по втората фаза на проект “Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”. Проектът се изпълнява съвместно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ПРООН.

Общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Свищов, Сливен, Смолян, София, Стара Загора и Ямбол могат да подават заявления за финансиране на обновителни дейности по многофамилни сгради и прилежащите им пространства, припомнят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. До 18 март 2008 г. общините трябва да получат заявките на собствениците на сгради в режим на етажна собственост, които желаят обновяване.

Участниците в проекта ще получат техническа и организационна помощ и субсидия в размер на 20% от стойността на строително-ремонтните дейности по отделните жилища и 100% от стойността на работите по обновяване на някои общи части от сградата – покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка.

За да могат да кандидатстват, собствениците в жилищни сгради в режим на етажна собственост трябва да постигнат съгласие за обновяване на цялата сграда.

През първата фаза на проекта през 2007 г. на конкурсен принцип бяха избрани 14 сгради в 8 града.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg