2.2% ръст в търговията на дребно през юли

535
2.2% ръст в търговията на дребно през юли

По предварителни сезонно изгладени данни през юли 2016 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени, запазва равнището си от предходния месец, съобщиха от Националния статистически институт.

През юли 2016 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.2% спрямо същия месец на предходната година.

През юли 2016 г. оборотът намалява по-значително спрямо предходния месец при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.7%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.5%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.1%.

Търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки запазва равнището си от предходния месец. 

През юли 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства при: търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - със 7.3%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.1%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.5%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2.8%.

Намаление е регистрирано само при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 9.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 8.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 3.0%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.7%.  

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg