23 души в новото бюро на БСП

105123 души в новото бюро на БСП

Новото Изпълнително бюро на БСП ще се състои от 23 души избрани по общия ред плюс председателя на партията, предаде БГНЕС.

Лидерът на партията Сергей Станишев представи днес пред новоизбрания Национален съвет на партията проектосъстав на изпълнителното бюро на партията, който ще включва 4 зам.председатели и 7 секретари.

Лидерът на БСП настоява четиримата зам. председатели да са: Георги Пирински, който ще отговаря за публичните политики, Янаки Стоилов - партийна дейност, идейно-политическа работа, местна власт и местни политики, Евгени Узунов - коалиционна политика и връзки със структурите на гражданското общество и Димитър Дъбов - работа със структурите на партията. За секретари на бюрото Станишев предложи Антон Кутев, който трябва да отговаря за комуникациите и медийната политика на партията и Бойко Великов, който ще насочи работата си към кадровата политика на БСП и обученията. Той ще ръководи и Националния политически институт. "Имаме кадрови потенциал, но той е разпилян. Имаме начертана система, но само на хартия. От тук нататък кадровата политика трябва да бъде един от водещите приоритети", коментира Станишев. Емил Костадинов е предложен за секретар-касиер. Това е една от важните дейности на партията. Очаквам от него да изисква не малко и ясна отчетност от местните ни структури, изтъкна председателят на БСП. Идеята на Станишев е Катя Николова да е секретар по изборна дейност и обща координация, бившият ръководител на кабинета на министъра на икономиката и областен председател на структурата на партията във Варна Красимир Янков да е секретар по организационната работа, евродепутатът Кристиан Вигенин трябва да е секретар, отговарящ за външната политика и международна дейност, а Ангел Найденов да бъде говорител Националния съвет.

Лидерът на БСП предлага за членове на бюрото да бъдат избрани: председателят на градския съвет на БСП в София Анна Янева, лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов, Владимир Топенчаров, Деница Златева, Дора Янкова, евродепутатът Илияна Йотова, бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков, депутатът Михаил Миков, лидерът на БСП-Кърджали Милко Багдасаров, Любомир Петков, който е председател на общинската организация в Плевен, зам.кметът на Перник Станислав Владимиров и лидера на младежите Явор Гечев. Изборът на бюрото ще се проведе с тайно гласуване.

"През годините съм имал отговорността да предлагам различни състави на изпълнителното бюро. Старал съм се те да отговарят на задачите на момента и на предизвикателствата, пред които е изправена БСП. Имало е и по-малки бюра, имало е и по-големи бюра. В момента се намираме в една от най-тежките ситуации, в които партията се е намирала от гледна точка на очакванията и възможностите, които могат да се реализират и да вървим към успех на изборите, може и да пропуснем тази възможност.

При формиране на предложението, което представям съм се ръководил от няколко основни принципа. Това бюро поема отговорността да изведе партията към изборна победа, всеки един човек в него поема лична отговорност и до голяма степен си слагаме главата в торбата, Много е важно да има ясно разпределение на функциите и структуриране на цялото бюро от гледна точка на нашите изборни и партийни задачи. Трябва ясна йерархия и ефективна екипна работа на бюрото. Отчитам обстоятелството, че през следващите няколко месеца ще правя кампания за президент на Партията на европейските социалисти и това не бива да застопорява нашата работа", аргументира се Станишев. Той очаква всеки член на изпълнителното бюро да е много активен в областите, за които ще отговаря.

"Има една-единствена политическа задача на БСП – спечелването на следващите парламентарни избори. Ние сме единствената партия, която има силата, достатъчното влияние и авторитет да се противопостави на ГЕРБ. И смятам, че имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ и това можем да го направим само като спечелим изборите. Това е огромна отговорност.

Оттук нататък ние се намираме в предизборна среда. ГЕРБ вече се държат като партия, която прави избори. Всяко тяхно управленско действие е подчинено на изборите и нямаме никакво физическо време оттук нататък да се занимаваме с нас си, а трябва да правим политика и се надявам всеки един от нас да съзнава тази отговорност", отбеляза лидерът на партията.

Днес стана ясно, че в пленума на БСП ще има и извинени и неизвинени отсъствия. Преди всяко заседание на Националния съвет всеки негов член ще трябва да съобщава, ако му е налага да отсъства по уважителни причини. 

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Посетител
# 0
22:06 | 9 June 2012
От къде идват пари за такава раздута бюророкрация? Бабичките гласуват но не дават членски внос!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg