3 месеца максимален срок за оценка на проектите, финансирани от ЕС

453
3 месеца максимален срок за оценка на проектите, финансирани от ЕС

3 месеца ще е максималният срок за оценка на постъпилите проектни предложения, предвиждат приетите от правителството изменения и допълнения в постановлението за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от структурните и кохезионния фонд на ЕС и по програма ФАР. Целта е постигането на по-добра организация на работата в оценителния процес, посочват от правителствената информационна служба.

Въвеждането на максимален срок ще има дисциплиниращ ефект върху членовете на оценителните комисии, което е от съществено значение при процедурите за подбор на проекти, по които са постъпили голям брой предложения.

Договарящият орган ще трябва да изготви индикативна годишна работна програма за предстоящите процедури за подбор на проекти по образец, утвърден от министъра на финансите. Целта е максимално уеднаквяване на съдържанието на индикативните годишни работни програми от договарящите органи. Това ще улесни както тях, така и кандидатите по оперативните програми. Индикативната програма ще бъде представяна в Министерството на финансите с оглед подготовката на държавния бюджет за следващата година.

С промените в нормативния акт ще се постигне максимално уеднаквяване на съдържанието на индикативните годишни работни програми от страна на договарящите органи, по-добра организация на работата при оценителните комисии, както и по-предвидима за кандидатите среда.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg