300 000 подадени декларации за доходи до момента

454
300 000 подадени декларации за доходи до момента

На 30 април изтича срокът, в който работодателите трябва да подадат в Националната агенция за приходите (НАП) справката за физическите лица, на които са изплатени доходи извън трудови правоотношения и пенсии.

Тази година документът се подава от работодателите и самоосигуряващите се лица в срок до 30 април 2008 г., а не както миналата година – до 15 април, припомнят от НАП.

Представянето на справката е задължително за всички работодатели, които през 2007 г. са изплатили доходи, различни от тези по трудовите договори, като това става в териториалната дирекция на НАП по място на регистрация на платеца. Всички работодатели, които подават информация за повече от десет физически лица, са длъжни да представят справката само на електронен носител.

При непредставяне или ненавременно подаване на документа се налага имуществена санкция или глоба в размер на 250 лв. за всяко физическо лице, за което не е представена информация. При повторно нарушение санкция е в размер на 500 лв.

На 30 април изтича и срокът, в който трябва да се подадат декларациите за облагане на доходите на физическите лица. Очаква се в последните девет работни дни да бъдат подадени около 350 000 – 400 000 декларации. От началото на годината до сега общият брой на подадените декларации е 300 000.

Срокът, в който те трябва да заплатят данъка за довнасяне по годишните декларации също е до 30 април.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg