300 души в Полимери Девня остават без работа

1644
300 души в Полимери Девня остават без работа

Промишленото предприятие „Полимери" в Девня спря окончателно работа. Причина са намалелите поръчки заради кризата и липса на печалба от дейността на предприятието. Без работа остават 300 души.

Директорът на Инспекцията по труда Иван Иванов съобщи, че от фирмата не са подали официално информация за предстоящи масови съкращения. Причината е, че работниците сами напускат. От началото на тази година на девненската фирма се наложени по шест санкции, свързани с неритмично изплащане на трудовите възнаграждения. Съставените актове не са връчени официално на дружеството, заради непрекъснатата смяна на изпълнителните директори.

През последните две седмици във Варненска област са регистрирани 422 нарушения на трудовото законодателство. При извършените проверки от Инспекцията по труда са съставени 89 акта, от които 11 за липса на трудов договор със служителите. Утре министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов е на посещение в девненските заводи, за да се запознае на място със ситуацията в тях.

Източник: БНР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Shareholder in Polymers JSC
# 0
20:06 | 30 June 2010
Министърът на труда и социалната политика г-н Т. Младенов едва ли е поканен на посещение в Полимери АД. Акционерните дружества, които са частна собственост, още повече химическа фирма, каквато е Полимери АД, не би трябвало да се посещават от хора, които нямат акционерно участие, при това без покана. Дружеството е приватизирано отдавна, а проблемите в него са на неговите акционери. Смяната на изпълнителните директори на дружеството се дължи на нерентабилността на неговата дейност. Повечето от основните икономически показатели на Полимери АД, каквито са възвръщаемост на собствения и на акционерния капитал, печалба за акция, дивидент за акция и т. н., са с отрицателни стойности. Мажоритарният и основните акционери на Полимери АД биха могли да приемат всяко решение, касаещо дейността на девненската фирма, на редовните годишни общи събрания на акционерите. Според Инвестор.бг общото събрание на акционерите на Полимери АД е насрочено на 15 юли 2010. При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 юли 2010 г.
TOshko
# 1
18:06 | 30 June 2010
Are stiga s glupawite opradaniq-Всеко предприятие си имс входяща поща --дава се входяш номер на уведомлениата от и толкоз--писменно-------------...Жалко за хората....................Оставка на лицата длъжни да дават актовете.....да си ходят .......искаме хора дето ще си вършат работата затова им се плаща.............
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg