3473 служители на „EVN Bulgaria” са преминали през Академията за обучение и квалификация на дружеството през първата година от създаването й. За този период Академията е провела 328 квалификационни мероприятия, съобщи председателят на Управителния съвет на EVN Bulgaria Щефан Шишковиц.

Основната задача на академията е да повиши професионалната квалификация на служителите на дружеството, като по този начин се подобри и работата на EVN Bulgaria, информират от Българска стопанска камара.

"EVN Bulgaria Академия", която провежда обученията си в Учебен център „Минерални бани”, област Хасково, започна работа преди година с три основни акцента в програмата си: Компетентност по специалности; Социална и комуникационна компетентност и Екипна и методологична компетентност.

Приоритет в работата на Академията са обученията, насочени към по-добрата комуникация с клиентите, ефективна работа в екип, както и обучения по информационни технологии. Тя предлага и специализирани семинари по безопасност на труда, монтаж на кабелни арматури, контролинг, пласмент и чужди езици.

EVN Bulgaria е член на БСК, а Управителят на дружеството – Щефан Шишковиц, е член на Изпълнителното бюро на БСК от 2006 г.