37% от фирмите не посещават НАП, когато подават декларации

445
37% от фирмите не посещават НАП, когато подават декларации

37% от представителите на дружествата са предпочели да не посетят офисите на Националната агенция за приходите (НАП) и са подали своите декларации по интернет, по пощата или в пощенски клон, съобщиха от институцията.

Това показват резултатите след края на данъчната кампания през 2008 г. По един от алтернативните начини са подали формулярите си и 24% от гражданите, които до 30 април 2008 г. трябваше да представят годишните си декларации за облагане на доходите от 2007 г.

До 30 март 2008 г., когато изтече крайният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци, в цялата страна са приети близо 254 000 декларации.

От тях 40 365 са постъпили чрез интернет, 39 000 - по пощата и 13 656 от формулярите са подадени директно в пощенски клон срещу входящ номер. 731 636 декларации за облагане на доходите на физическите лица са приети във всички офиси на НАП до изтичане на крайния срок - 30 април.

Това представлява 74% от общия брой на приетите за миналата година декларации. Намаленият брой на приетите формуляри за облагане на доходите през тази година се дължи най-вече на възможността, която имаха родителите до края на 2007 г. да ползват данъчното облекчение за деца чрез работодателя си.

22% от всички данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица са получени по пощата или са подадени на място в пощенски клон срещу входящ номер.

Тази година 13 800 човека се възползваха от възможността да общуват с НАП по електронен път и подадоха своите декларации чрез интернет. Приетите формуляри за облагане на доходите с баркод са общо 2000.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg