3.8% ръст в оборота на търговците на дребно през февруари

1380
3.8% ръст в оборота на търговците на дребно през февруари

© Pixabay

По предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт през февруари 2017 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.2% спрямо предходния месец.

През февруари 2017 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 3.8% спрямо същия месец на предходната година.

През февруари 2017 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.6%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.3%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - по 1.0%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.6%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.7%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.3%.

През февруари 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 26.5%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 11.0%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 10.7%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 10.0%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 9.3%. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg