4 млн. лева е най-високият годишен доход, деклариран пред НАП

1032
4 млн. лева е най-високият годишен доход, деклариран пред НАП

Двадесетимата най-богати българи, които са подали данъчните си декларацуии до момента, са обявили общо 16 млн. лв. доходи по трудови правоотношения.

Първият от тях е с годишен доход от близо 4 млн. лв., съобщиха от приходната агенция.

Междувременно стана ясно, че до сега са подадени едва половината от очакваните декларации за облагане на доходите. По-малко от седмица преди края на кампанията – 2 май, в офисите на НАП в цялата страна са приети общо 240 000 декларации. Близо 21 000 от тях са пристигнали по електронен път, а още толкова по пощата с обратна разписка.

Най-много граждани – 75%, са предпочели да подадат формулярите си на място. От НАП съветват хората, които така или иначе са посетили офис на агенцията, да се възползват и да вземат своя Персонален идентификационен номер (ПИК). Този код дава дистанционен достъп до някои услуги на НАП, без да е необходимо закупуването на електронен подпис.

В подадените до момента декларации в цялата страна са обявени и 587 млн. лв. доходи от наеми и хонорари.

От тях 177 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото.

Останалите 410 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и др.


 

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg