41 млн. лв. струва ремонтът на сградата на министерството

755
41 млн. лв. струва ремонтът на сградата на министерството

Създадена е процедура по мониторинг на рисковите проекти по ИСПА, те се следят всяка седмица, каза заместник-регионалният министър Лиляна Павлова на пресконференция по повод ситуацията по ФАР и ИСПА. Срокът на действие на ИСПА изтича декември 2010 г.

От всички проекти, които трябва да се довършат по ИСПА, МРРБ управлява три. Засега те се изпълняват в рамките на установените сроковете. По два от тях обаче имаше рискови компоненти, обясни зам.-министърът.

Става дума за интегрирания воден проект на Русе (лот 2) и водния цикъл на Бургас, но ситуацията също е под контрол.

Министерството на финансите е превело на МРРБ 7 млн. лв. за зимно почистване, каза по време на конференцията министърът на регионалното развитие Росен Плевенлиев. „Първият сняг е навън от тази гледна точка - чудя се дали да се поздравя сам себе си след като се молих да не се случи, но добрата новина е, че МФ чакаха до последния момент, и ни преведоха 7 млн. лв., които са достатъчни и минаваме на план Б с малки поръчки - има кризисен щаб и хората работят", каза Плевнелиев.

По въпроса за договора за проектиране и изпълнение на строително-монтажните дейности на сградата на МРРБ, Плевенлиев заяви, че той е на обща стойност от 41.178 млн. лв., а стойността на изпълнените дейности към момента, които са разплатени, е 13.6 млн. лв., а не 4 млн. лв:

„Договорът не е за 13, а за 41 млн. лв. и държавата е платила не 4, а 13 млн. лв. по важното е, че видовете работи, заложени в договора, са изпълнени на около 30 %", каза той.

Работата в момента е спряна и тече проверка и затова не се изпълняват видовете дейности, които са заложени, уточни той.

По повод на друго изказване на Нинова за това, че от МРРБ за три месеца не са публикували декларациите си за конфликт на интереси, след като има седемдневен срок за това, министърът каза, че трябва да се направи разликата между публикуване и подаване на декларацията. „Срокът е за подаване, а не за публикуване и ние сме подали своите декларации", каза той.

Министърът каза, е нито една фирма, в която е участвал, не е печелила обществени поръчки. „БСП трудно могат да си представят строителство без печелене на обществени поръчки, аз обаче категорично заявявам, че фирмите, които аз съм управлявал, не са спечелили една обществена поръчка", каза той.

Източник: Utre.bg; Снимка: BGNES

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg