65% ръст на плащанията отчитат от ePay.bg за 2008 г.

637
65% ръст на плащанията отчитат от ePay.bg за 2008 г.

65% ръст на плащанията през Интернет отчитат от ePay.bg за 2008 година спрямо предходната. За периода от 12 месеца броят на транзакциите през системата е достигнал 2.8 млн. в сравнение с 1л7 млн. за 2007 година. С 65% е нараснала и общата стойност на извършените плащания, които през 2008 възлизат на близо 173 млн. лв. Броят на потребителите на ePay.bg към днешна дата надхвърля 70 хил.

Тенденциите показват, че все повече български потребители се насочват към он-лайн безкасовото плащане, като най-голям процент от плащанията постъпват към комуналните търговци ЧЕЗ и БТК. От друга страна данните сочат, че пазаруването в електронна среда също набира скорост, като за 2008 година броят на транзакциите към електронните магазини е над 224 хил.

Близо пет пъти е нараснал обемът на плащанията през така наречената Микросметка в ePay.bg. Тя представлява електронно средство както за плащане, така и за получаване на пари през Интернет. Използването й дава възможност на потребителите да оперират в електронна среда, без дори да се налага да притежават банкова карта. Само за 2008 година през Микросметка са преминали над 334 хил. транзакции, като за 2007 година техният брой е едва 68 хил.


За да гарантира сигурността на всички транзакции през системата, както и за допълнително психологическо успокоение на потребителите, ePay.bg ги застрахова срещу злоупотреба съвместно със ЗПАД Армеец. Годишната стойност на застраховката е 100 000 лв. и тя позволява възстановяването на неправомерно наредените преводи, независимо от причините за това. Застраховката е в сила от началото на 2008 година и до сега няма случаи на активирането й.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg