7 телекомуникационни събития за европейското ни председателство

1676
7 телекомуникационни събития  за европейското ни председателство

© Pixabay

Седем специални събития в областта на транспортната политика и телекомуникациите ще бъдат организирани от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) по повод предстоящото през 2018 година българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Мероприятията са предложени след обществени консултации с неправителствения сектор и IT бизнеса у нас и предстои да бъдат съгласувани с европейските институции, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на МТИТС.  

По време на Председателството се очаква България да бъде домакин на неформално заседание на министрите на транспорта, както и на създадения по инициатива на Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европа форум „Европейски морски ден“.

Събитието „Европейски морски ден“, което ще се проведе в Бургас, традиционно събира заинтересовани лица от всички сектори на морската икономика и има за цел обсъждането на възможностите и предизвикателствата пред различните морски рeгиони в Европа.

Акцент в частта „Телекомуникации“ е конференция на тема „Цифрова асамблея“.  Този форум се провежда всяка година в рамките на председателствата на различни държави. В него участват делегациите на държавите-членки, представители на бизнеса от ЕС и страните, които са в процес на преговори за присъединяване към съюза, както и от Европейската икономическа зона.

По време на конференцията българските компании от сектора на информационните технологии и телекомуникациите ще представят своите възможности за бизнес и партньорства с други европейски фирми и организации. Участници в „Цифрова асамблея“ ще бъдат и представители на българското правителство и парламент.

В рамките на българското председателство се очаква в София да се проведат още Европейски форум за данни (European Data Forum); Конференция: „Кибер предизвикателства“; Конференция: „Цифрови умения“ и Конференция – „Интернет предизвикателства“. 

Събитията са съобразени с инициативите, свързани с изпълнението на Стратегията за единния цифров пазар на ЕС.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg