77 предложения по проекта Малък фонд, “Добросъседство” между България и Македония

551
77 предложения от български и македонски организации бяха подадени по проект Малък фонд, по програма ФАР, “Добросъседство” между България и Македония, за която изпълнителна агенция е Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Крайният срок за подаване на предложенията изтече на 5 март 2007 г. Предложенията бяха приемани в съвместния технически секретариат по програмата - Кюстендил, информират от министерството.

Проектът се финансира от бюджета на ЕС, по линията на програма ФАР, Финансов меморандум за транс-гранично сътрудничество между България и Македония 2005, като общата стойност на безвъзмездната помощ е 450 000 eвро.
Максималната сума за финансиране, за която може да се кандидатства е 50 000 евро, а минималната 10 000 евро.

По схемата за безвъзмездна помощ ще се финансират проекти от типа “от хора за хора”.
Целта на проекта е да насърчи сътрудничеството между организации от двете страни на границата в образователната, социалната и икономическата сфери.

Според експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, резултатите за одобрените проекти ще бъдат ясни в края на лятото. На всяка от четирите фази на оценка кандидатите ще бъдат писмено информирани за етапните резултати.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...