884 262 данъчни декларации са подадени в НАП до 10 февруари

370
884 262 данъчни декларации са подадени в НАП до 10 февруари

Близо 20 500 декларации повече от миналата година са подадени до изтичане на крайния срок за деклариране и плащане с отстъпка на данъка върху доходите на физическите лица, съобщиха от Националната агенция за приходите. 884 262 декларации за облагане на доходите на физическите лица са подадени в НАП до 10 февруари 2008 г. За сравнение, до 31 януари 2007 г. (когато изтичаше срокът за плащане с отстъпка през миналата година) бяха приети 63 764 формуляра.

От подадените до 10 февруари 2008 г. декларации близо 4000 са постъпили по пощата, а над 600 – по интернет, с електронен подпис. За същия период приетите декларации за облагане с корпоративни данъци са 5 500, като най-голям е броят на подадените документи в Териториална дирекция (ТД) на НАП София град – 1456 и в ТД на НАП Варна – 1005.

„Фактът, че все повече клиенти на администрацията се възползват от предвидените преференции при плащането и декларирането на данъци, е много положителен. Алтернативните начини за подаване на декларации и плащане на данъци и по-дългите срокове за ползване на отстъпката доведоха до това тази година да няма опашки в офисите на НАП, въпреки увеличения брой на декларациите.

Искам да използвам възможността отново да призова клиентите на НАП да не изчакват последния срок за подаване на своите декларации, както и да използват всички начини за изпращането на формулярите. Нека тази година няма опашки в офисите на агенцията”, заяви изпълнителният директор на НАП Мария Мургина.

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица се подава до 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и данъкът за довнасяне.

Декларациите могат да се подават по пощата с обратна разписка, по интернет с електронен подпис, в офисите на НАП, както и на място в 414 пощенски станции в цялата страна, където служителите на „Български пощи” издават входящ номер на документа. Списък на пощенските станции, които приемат декларации, можете да намерите на интернет страницата на НАП.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg