92% от гражданите искат радикални промени в МВР, сочи изследване на Алфа Рисърч

486
92% от гражданите искат радикални промени в МВР, сочи изследване на Алфа Рисърч

59% от избирателите в страната си дават сметка за сериозността на проблемите в МВР и ограничените шансове те да намерят разрешение до края на текущия мандат, сочи социологическо изследване на Алфа Рисърч.

Въпреки това 39%, както симпатизанти на управляващата коалиция, така и около една трета от привържениците на дясноцентристката опозиция, са склонни да дадат кредит на премиера в това отношение, показва още изследването.

64% от пълнолетните българи са на мнение, че са необходими радикални промени в политиката на правителството, сочи още изследването. Според близо една трета от хората са нужни само частични промени в политиката в някои сфери и само 2% твърдят, че такива промени не са необходими. Относно приоритетите на обновеното правителство, обществото е силно консолидирано по въпроса за реформата в МВР. 92% от анкетираните са на мнение, че без такава реформа не може да се постигне сигурност и спокойствие на гражданите. 89% от хората считат, че са необходими промени в здравеопазването, 82% от анкетираните настояват за промени в работата на съдебната система и 81% - в социалната политика.

Оценка за необходимостта от промени:

1. Нужни са радикални промени в политиката – 64%
2. Нужни са частични промени в някои сфери – 30%
3. Не са необходими съществени промени – 2%
4. Без мнение – 4%

Приоритети на обновеното правителство:

1. Промени в МВР - 92%
2. Промени в здравеопазването – 89%
3. Промени в съдебната система – 82%
4. Промени в социалната политика - 81%

Припомняме, че днес в паралента одобриха промените, които бяха предприети в кабинета "Станишев".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg