А вие как пътувате до работа?

1007
А вие как пътувате до работа?

Всеки ден между 300 000 и 400 000 души участват в трудовата миграция, представи данни от проучване председателят на КНСБ Пламен Димитров, предаде БГНЕС.

Най-използваните транспортни средства за придвижване до работа на мигрантите са автобусите и леките коли.

45 % от хората стигат до работното си място с автобус, а 38 % го правят с кола. Едва около 5.5 % пътуват с влак.

Повече от една трета от всички пътувания до работа са от 15 до 30 минути. 23.9 % от тях са в рамките на 30 до 45 минути, а 13 % са от 45 до 60 минути.

Интервалът от 30 до 45 минути се смята за оптимален, тъй като при пътувания над 45 минути хората са оплакват от умора, която снижава производителността им на труд.

Трудовите мигранти, които пътуват над оптималния времеви интервал са около 100 000, сочат данните на синдиката.

Данните на проучването на конфедерацията на този вид миграция показват, че над 113 000 души или 28.3 % от всички мигранти в страната са заети в сектора "преработваща промишленост", 49 000 души, заети в сектор "търговия и сервизни дейности" също пътуват всеки ден, като те са общо около 12.3 % от всички мигранти. 10 % от пътуващите са заети в строителството, а 7 % от тях в държавното управление.

Общо 42.3 % от всички работещи в добивната промишленост, 25.5 % от заетите в сектор "производство и разпределение на електроенергия" и 17 % от тези в преработващата промишленост са трудови мигранти.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...