Аделина Марини, Иван Михалев и Детелина Каменова са българските победители в конкурса за журналистика на ЕП

814
Аделина Марини, Иван Михалев и Детелина Каменова са българските победители в конкурса за журналистика на ЕП

Национално жури, съставено от представители на български медии, определи победителите в първия етап от конкурса за журналистика на Европейския парламент. В категориите радио, преса и телевизия бяха избрани материалите съответно на Аделина Марини (БНР), Иван Михалев (в-к "Капитал") и Детелина Каменова (РТВЦ Русе - БНТ). В категорията интернет не бе излъчен победител.

В следващия етап от конкурса, българските победители ще се състезават с националните победители на другите 26 държави членки на ЕС. Жури в състав от шест професионални журналисти и трима членове на Европейския парламент, ръководено от заместник- председателя на ЕП Видал Куадрас, ще определи крайните победители в четирите категории и те ще бъдат обявени на церемония на 16-и октомври 2008г.

Европейският парламент присъжда своя награда за журналистика за първи път през 2008г. Целта на наградата е да отличи работата на журналисти, които имат принос за изясняване на значими теми на европейско равнище или са насърчили по-доброто разбиране на институциите или политиките на Европейския съюз.

Тя ще се присъжда в дух на зачитане на медийната свобода и плурализъм и в контекста на желанието на Европейския парламент за подобряване на комуникацията между институциите на ЕС и европейските граждани.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...