Агенция Пътна инфраструктура с нов председател

906
Агенция Пътна инфраструктура с нов председател

Седемчленна комисия, назначена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, избра Божидар Йотов за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Конкурсът беше обявен на 12 ноември 2009 г., а документи за участие подадоха 7 кандидати. Всички те преминаха през 3 етапа - тест, интервю, представяне и защита на концепция за "Управление на Агенция "Пътна инфраструктура".

Божидар Йотов е роден през 1958 г. Завършил е юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работил е в Министерство на транспорта в областта на транспортната политика.

През 2008 г. заема поста началник отдел "Служебен контрол" в НАПИ. От месец август 2009 г. е заместник-изпълнителен директор на агенцията. След промените в Закона за пътищата през септември 2009 г. Божидар Йотов е назначен за член на управителния съвет.

В края на октомври 2009 г. е назначен за временно изпълняващ длъжността председател на управителния съвет на АПИ. От тогава до провеждането на конкурса сред проблемите, на които бързо трябваше да намери решение бяха закъснелите договори за зимно поддържане и проблемите с разпространението на винетките в началото на 2010 г.

Под негово ръководство беше даден старт на процедурата за строителство на Лот 2 на АМ „Тракия". Участва в подготовката на документите на още 2 Лота на АМ „Тракия", както и при подготовката на проекти по ОПРР и довършването на такива по програма ФАР.

С последните промени в Закона за пътищата през 2009 г. Агенция "Пътна инфраструктура" се ръководи от председател и двама членове на управителен съвет.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg