Агенцията за социално подпомагане обучава и общинските администрации

744
Агенцията за социално подпомагане обучава и общинските администрации

Агенцията за социално подпомагане ще проведе цикъл от работни срещи за укрепване на административния капацитет на териториалните структури и персонала от социалните услуги в общността, домовете за стари хора и експерти от общинските администрации, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика.

Първата от поредицата срещи е на 22 февруари 2008 г. в Ловеч, като обучението ще обхване експерти от областите Ловеч, Плевен и Габрово. Следващите обучения са в София, Русе, Банско, Пазарджик, Стара Загора, Добрич, Поморие, Враца.

Целта е да се окаже методична подкрепа на социалните работници от териториалните поделения на АСП по прилагане на законодателството в областта на социалното подпомагане и интеграцията на хората с увреждания.

През 2007 г. в осем работни срещи бяха обхванати 327 социални работници от дирекциите ”Социално подпомагане” и отделите ”Социална закрила” в цялата страна. Акцентът на обучението бе върху измененията и допълненията в Закона за интеграция на хора с увреждания, Правилника за неговото прилагане, новите моменти в Националната програма „Асистенти на хора с увреждания” и преноса на семейни обезщетения в рамките на Европейския съюз според регламентите, съобщиха още от МТСП.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...