Ахмед Доган: Не съм готов да бъда лидер на първа политическа сила

459
Ахмед Доган: Не съм готов да бъда лидер на първа политическа сила

Съвсем естествено, първият въпрос е този: как стана така, че ДПС се очерта като първа политическа сила на тези избори. Може би най-приближеният отговор на този въпрос е, че нашият избирател най-директно осъзна ценността на ЕС и значимостта на европарламента за правене на нова политика.

Така лидерът на ДПС - Ахмед Доган започна вчерашния брифинг, когато резултатите поставиха движението за права и свободи на лидерското място.

Явно резултатите тепърва ще се тълкуват, интерпретират, сравняват. Но така или иначе това е звездният миг на ДПС. Давам си сметка също така, че на този етап ДПС като партия не е готова да бъде първа политическа сила. Но нека ви кажа, че демокрацията не изисква канцеларски плъхове, а много усилие и много работа. Когато прекрачим прага на ЕС трябва да се представим в най-добрата си форма от гледна точка на европейското мислене за правене на нова политика в контекста на политическите интереси. Това, което можем да кажем точно и ясно е, че това е шанс за страната, шанс за регионите, шанс за всеки български гражданин, каза още Доган.

Ако досега традиционното разбиране за политика беше свързано предимно с максимата "разделяй, противопоставяй, владей", това, което ние осъзнахме е "обединявай, овладявай нови технологии и управлявай новите процеси в контекста на новите реалности, новото политическо пространство".

На въпрос защо лидерът на ДПС казва, че не е готов да бъде лидер на първа политическа сила, Доган отговори, че това е така, защото българското общество не е готово ДПС да бъде първата политическа сила.

Що се отнася до формулата 8-5-3, българският избирател е дал своя глас по тази формула и ние ще я изпълняваме, каза още Ахмед Доган и допълни, че не вижда основание основание за това тя да бъде променяна. Ние нямаме нужда от повече власт, това, което имаме е достатъчно, каза лидерът на ДПС на подхвърлен въпрос за "политическо преяждане".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...