Ако не ви харесва какво сме финансирали, не го откривайте!

948
Ако не ви харесва какво сме финансирали, не го откривайте!

Няма как да убиеш кокошката, която снася яйца - икономиката, и да очакваш, че ще има приходи в бюджета. Това каза председателят на ПГ на КБ Сергей Станишев от парламентарната трибуна във връзка с доклада „анти Станишев".

Бюджетният дефицит ще нараства до края на годината, заяви Станишев. Цялото ви мислене е насочено само към бюджета и фиска. Създавате затворен кръг, който не можете да разбиете, заяви Станишев.

По думите на Станишев в доклада е разгласена класифицирана информация и добави, че се надява прокурорската проверка да го докаже.

Днес вие от ГЕРБ и подкрепящите я партии смятате, че сте на власт за дълго, може би вечно. Беше казано, че 30-ина години ще продължи управлението на ГЕРБ, каза депутатът. Той добави обаче, че управлението на ГЕРБ ще доведе народа до просешка тояга.

С тази комисия, с този доклад, вие създавате прецедент. Моята прогноза е, че в следващия парламент първото, което ще бъде направено е комисия, която да провери управлението на това мнозинство. Не, защото ние от левицата сме отмъстителни, а защото логиката е такава, заяви Станишев.

Измори се г-н Мавродиев. Пресъхна му устата да чете един доклад, памфлет, коментира Станишев.

Станишев даде пример, според който държавните дирекции нямат време да се занимават с текуща дейност, защото пишат доноси за предишното управление. Според Станишев такава е философията на управлението на ГЕРБ.

Когато в Западна Европа и Америка правителства бяха принудени да влеят стотици милиарди в техните банки, за да ги спасят, кажете ми г-н Мавродиев има ли една фалирала банка в България? И това се дължи на добрата контролна система. Любимият лайтмотив на управляващите е „изядоха ни резерва, не ни оставиха". „На вас ви оставихме фискален резерв 8.2 млрд. лв." - каза той.

„Съберете и вие приходи, и ги похарчете за инфраструктурни обекти и социални нужди" - каза Станишев. Станишев се позова на справка за откривани обекти в страната, финансирани от предишното правителство. „Ако не ви харесва, не ги откривайте".

Попитайте хората, които получиха финансова подкрепа от правителството по време на кризата - земеделци, учителите, общините не им ли е помогнато? Дали всички тези мерки оказаха смекчаване на финансовата криза?"'

Докладът на комисията Антистанишев, в който се твърди, че правителството е проявило престъпна небрежност във връзка с икономическата криза и е похарчило по непрозрачен начин над 2 млрд. лева, беше представен при почти празна зала.

Депутатите използват времето за почивка и обяд. Столът на парламента е препълнен с народни представители.

Бившият министър-председател Сергей Станишев обаче остана в пленарна зала и слуша внимателно какво отчете Мавродиев.

Източник: Utre.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg