Александър Прокопиев е новият председател на БРТПП

1067
Александър Прокопиев е новият председател на БРТПП

Александър Прокопиев, главен изпълнителен директор на публичното дружество „Каолин” АД, е новият председател на Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Това стана ясно след Годишното отчетно изборно събрание, проведено в Русе. Прокопиев поема поста от Пламен Бобоков, чийто мандат изтече.

Като един от основните фактори в развитието на икономическите връзки между България и Румъния, БРТПП си поставя за цел да лобира пред централната и местната власт за бързо и успешно реализиране на европейските трансгранични проекти по Програмата „Трансгранично сътрудничество Румъния-България”. Приоритетни области са: „Икономическо и социално развитие”, „Околна среда”, „Достъпност” и „Техническа помощ”. Реализирането на тези проекти ще допринесе за цялостното развитие на приграничните региони, увеличаване на стокообмена и укрепване на сътрудничеството.

„България и Румъния стават все по-привлекателни за инвеститорите, а Букурещ, Русе и Варна са най-бързо развиващите се центрове в зоната. За нас е важно този положителен тренд да бъде максимално използван, за да се поддържа благоприятна бизнес среда и да се постигне оптимално усвояване на средствата от еврофондове - подчерта Александър Прокопиев. – С румънските ни колеги ще работим за привличане на инвестиции в приграничните региони, които имат природни ресурси, голям потенциал за развитие на екологични продукти и високообразован човешки капитал.

Според Прокопиев БРТПП ще продължи да бъде надежден партньор на българските и румънски общини в осъществяването на проекти като подобряване на достъпа до транспортната инфраструктура, улесняване движението на хора и стоки, ефективно опазване на околната среда и устойчиво икономическо развитие в граничните зони. Палатата ще продължи активната си дейност за съществено редуциране на пътните такси за превоз през Дунав мост.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg